woensdag 24 oktober 2007

Einddebat

Afgelopen dinsdagochtend was het dan zover. Het einddebat tussen de twee werkgroepen. De spanningen waren in de afgelopen maanden tot bijna ondraagbare hoogte opgelopen, en iedereen was klaar om te gaan knallen. De groep van Thomas Poell zou een bijzonder harde dobber gaan krijgen aan onze goed getrainde debatclub.

De ochtend begon met een viertal debatten tussen de rivaliserende groepen - de kwartfinales - waarvan de winnaars door zouden gaan naar de halve finales, en de winnaars daarvan vervolgens naar de finale, het einddebat. Wij van Team Decibel mochten de spits afbijten met de stelling dat het on-demandmodel populairder gaat worden dan het traditionele televisiemodel. Gijs hield een sterk openingspraatje, gevolgd door het openingspraatje van de tegenpartij, dat zich vooral richtte op het commerciële aspect (dat adverteerders door on-demandtelevisie een veel kleinere groep bereiken). Dit argument wist ik - al zeg ik het zelf - listig te ontkrachten door te stellen dat ze misschien een kleinere groep bereiken, maar dat het wel een veel specifiekere doelgroep is. Ik haalde de programma's Pokémon en Goede Tijden, Slechte Tijden aan, wat gelukkig aansloeg bij het publiek en mij een fraai applaus opleverde. Toen de tegenpartij vervolgens probeerde te pareren door te zeggen dat het commerciële aspect ook weer niet zó belangrijk was, vroeg Gijs terecht waarom ze dan hun openingspraatje vrijwel enkel hierop baseerden. Daarna was het debat in feite al gewonnen, want de tegenpartij kwam nog met weinig vernieuwende argumenten. Met 25 tegen 7 stemmen was het publiek het hier dus ook mee eens, en ging Team Decibel door naar de halve finale.

Ook Brut, het team van Nikos, Sarah, Quinten en Irene van onze werkgroep ging door naar de finale, alsmede twee groepen van Thomas Poells werkgroep. Het zou er dus om gaan spannen, al zou dat pas in de finale tot uiting komen, omdat iedereen tegenover de groep uit zijn eigen werkgroep stond in de halve finale. Over die halve finale valt niet heel veel te zeggen, omdat het eigenlijk een vrij belabberd debat was, mede door de misschien ongelukkig gekozen stelling over 'the global village'. Gelukkig wonnen we wel, waardoor Team Decibel dus de eer van werkgroep 1 mocht gaan verdedigen in de finale.

En dat deden we. Met onze 'tweetrapsraket' - zoals Thomas Poell het later noemde - te weten het overdonderende argumentatievuurwerk van Gijs, aangevuld door de subtiele, beknopte argumenten van Nikita, Tjade en mij wisten we overtuigend te winnen van team 'The Stripes'. Een victorie die nog zoeter was door het feit dat ook onze twee voorzitterskoppels beide naar de halve finale kwamen, en dat voorzitterskoppel 'De Baas' - Steven en Sarah, zéér stijlvol gekleed - uiteindelijk ook als beste uit de bus kwamen.

Het is dus een geslaagde dag geweest voor werkgroep 1, wat we aankomende donderdag gepast gaan vieren met een aantal koele biertjes. En daar hou ik wel van, van biertjes.


2 opmerkingen:

Tjade zei

He Jorik,

Nogmaals gefeliciteerd met onze overwinning, neem aan dat jij het ook nog steeds niet kan geloven.. Er is praktisch niets op jouw weblog aan te merken. Je schrijft erg goed en vermakelijk. Je layout is goed en overzichtelijk en je muziektips inspirerend. Ga zo door!

Groet, Tjade

Wild Justice zei

ooohhhh wat lief die foto!!!!